Nyheder

Landsdækkende organisation kårer Dalia Ghadban som årets ildsjæl

Dalia Ghadban, der har syrisk baggrund, vinder Ungdomsskoleforeningens pris som årets ildsjæl

Hvert år kårer den landsdækkende medlemsorganisation for ungdomsskolerne i Danmark Årets Ildsjæl. Prisen går til en person eller gruppe af ungdomsskolefolk, der har udført en særlig indsats for enten egen ungdomsskole eller skoleformen som almindelighed. Der lægges vægt på, at initiativet er innovativt, anderledes og gerne en del af et svar på tidens samfundsmæssige udfordringer.

På baggrund netop ovenstående valgte ledelsen af Ungfredensborg at indstille deres kollega, Dalia Ghadban til prisen, fordi de mente at hun udførte en ekstraordinær indsat i forbindelse med at få unge i gang med fritidsjobs. At Dalia Ghadban udfører et ekstraordinært godt stykke arbejde, var juryen bag prisen som året ildsjæl helt enige i og derfor modtog Dalia tidligere på ugen prisen for Årets Ildsjæl foran venner og kollegaer fra hele landet.

I indstillingen af Dalia til prisen lyder det således:

Formålet med Ungfritidsjob er via en praksisnær tilgang, workshops og diplomgivende forløb, at klæde de unge på til at varetage et ordinært fritidsjob i lokalområdet samt at fastholde de unge i jobbet. Dalia har nytænkt fritidsjobsindsatsen for kommunens unge borgere.

Dalias kendskab til lokalområdet og de unge samt hendes sympati for unge der har brug for en ekstra hånd og hendes progressive tilgang til opgaven, har resulteret i, at Dalia på to år har haft 51 unge igennem Ungfritidsjob, hvoraf 42 unge er kommet videre i et ordinært fritidsjob.

Ungfritidsjob er en håndholdt indsats, som stiller store krav til Dalias evner og arbejdsindsats. Det er en udfordring at arbejde med vores unge mennesker, de zapper meget rundt, men trods dette har Dalia succes med at fastholde de unge.

Dalia har samtidigt i de sidste to år, haft fokus på samfundsmæssige udfordringer og har derfor etableret fritidsjob i velfærdsområder, som plejecentre og i børnehaver. Dalia er også i gang med at afslutte Ungfritidsjobs første bæredygtighedsprojekt. Her er der produceret plantekasser af genbrugsmaterialer til gavn for mange andre institutioner i Fredensborg Kommune. Genbrugstræet kom fra nedrivningen af Nivå Skole Syd.

Dalias evne til at se det gode i alle unge, gør hende helt speciel til netop denne indsats. Vi har mange unge med, som til tider kræver at de møder en voksen med en særlig tålmodighed og rummelighed. Disse evner besidder Dalia til fulde.

Formand for Børne- og Skoleudvalget, Per Frost Henriksen, ønsker Dalia og Ungfredensborg tillykke med prisen:

Der skal lyde et stort tillykke herfra. Det er en flot anerkendelse at blive Årets Ildsjæl. Det er godt, vi har dygtige medarbejdere som Dalia, der tager et ansvar, der rækker ud i fremtiden og giver noget til de unge, udtaler Per Frost Henriksen i en pressemeddelse.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline