Nyheder

Lukket samråd om radikalisering på Kærshovedgård

Rapport viser at beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård er særligt modtagelige overfor radikalisering. Justitsministeren og Udlændinge- og Integrationsministeren skal i samråd senere i dag.

På et lukket samråd kl. 14.30 i dag er justitsminister, Mattias Tesfaye (S), og udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad (S), kaldt i lukket samråd omkring situationen på Kærshovedgård.

Tidligere i år udkom en rapport fra Center for Terroranalyse, der pegede på, at personer på Udrejsecenter Kærshovedgård kan være særligt modtagelige over for radikalisering og påvirkning af militante islamistiske agendaer.

Der er en koncentration af tidligere terrordømte og andre muligt radikaliserede løsladte, som er udvist i forbindelse med dom, på Udrejsecenter Kærshovedgård. I det kommende år er det sandsynligt, at antallet vil stige yderligere.

Det er sandsynligt, at nogle udviste terrordømte og personer med sympati for militant islamisme vil søge at etablere nye netværk eller styrke eksisterende netværk med ligesindede under ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård, lyder det blandt andet i rapporten fra Center for Terroranalyse.

Det er specielt yngre, uledsagede mænd, der er i risiko for at blive radikaliserede på centeret:

Nogle asylansøgere, afviste asylansøgere, flygtninge og migranter kan være særligt modtagelige over for radikalisering og påvirkning fra militant islamistiske dagsordner. Det gør sig især gældende for yngre mænd, der rejser alene. En øget modtagelighed kan blandt andet skyldes frustration over egen situation, en følelse af eksklusion, fravær af familie eller netværk samt forekomst af psykiske lidelser eller psykisk uligevægt eller en kombination af flere af disse faktorer, skriver Center for Terroranalyse i rapporten.

Også terrorforsker Tore Hamming Refslund advarer om miljøet på Udrejsecenter Kærshovedgård:

Det er det ultimative arnested for personer, som gerne vil radikalisere andre, fortæller Tore Hamming Refslund.

For bare fem år siden var 2/3 beboere på centeret afviste asylansøgere, men i dag er der mange flere af beboerne, der er udvisningsdømte eller på tålt ophold. Heriblandt en gruppe af personer, der tidligere har siddet fængslet i forbindelse med terror.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline