Nyheder

Taler dansk og har seks års erfaring fra top-hospital i USA, men må ikke arbejde i Danmark

Selv om Kate O’Hare har flere års erfaring som sygeplejerske på et amerikansk top-hospital, kan hun ikke få lov til at arbejde på et dansk hospital.

I Danmark har vi i høj grad brug for flere sygeplejersker. De seneste år han ansøgningerne til uddannelsen som sygeplejerske været lave, ligesom flere færdiguddannede sygeplejersker skifter branche, fx fordi de mener, at arbejdsvilkår og løn ikke hænger sammen. Men trods manglen på dygtige sygeplejersker, så har Styrelsen for Patientsikkerhed alligevel valgt at afvise amerikanske Kate O’Hares ansøgning om at arbejde i som sygeplejerske på et dansk hospital. Og det er på trods af, at hun er færdiguddannet sygeplejerske, taler dansk og har flere års erfaring fra et top-hospital i USA. Det erfarer TV 2.

Selv om Kate O’Hare har arbejdet i knap seks år som sygeplejerske i USA og at hendes amerikanske uddannelse kan sidestilles med en dansk uddannelse, så nægter styrelsen at godkende Kate som sygeplejerske i Danmark, da hendes uddannelse i USA har haft et kortere praktikforløb end den danske. Et længere praktikforløb under uddannelsen er altså vigtigere en seks års erfaring som færdiguddannet sygeplejerske. I hvert fald i styrelsens vurdering. En vurdering, der undrer Kate O’Hare, der har svært ved at forstå, at de mere en ti tusind timer i ekstra arbejdserfaring ikke kan opveje de små tusind times praktiktid, som hendes amerikanske uddannelse er kortere end den danske.

Det er underligt, for i det danske samfund skal vi finde en løsning på problemerne i sundhedsvæsenet, hvor vi mangler så mange sygeplejersker og læger, fortæller hun til TV 2.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed afviser de at tilbyde Kate O’Hare kompensation for de manglende timers praktik, men henviser hende i stedet til at starte helt forfra og tage en dansk uddannelse som sygeplejerske.

Bøvl og benspænd

Problemstillingen er blevet forelagt for Sundhedsminister Sophie Løhde (V), der ikke vil gå ind i konkrete sager, men gerne anerkender, at reglerne, som de ser ud nu, skaber en masse bøvl for blandt andet læger og sygeplejersker:

Vi har en masse bøvl og benspænd, som gør, at der er nogle grupper af blandt andet sygeplejersker og læger, som i øjeblikket møder et system, hvor der er sat en masse mure op.

Sundhedsministeren har tidligere på året nedsat en task force, der skal finde frem til hvordan man effektivisere og forberede forholdene på området for udenlandsk sundhedspersonale.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline