Integration Nyheder

Migrationsaftale indgået mellem EU og Tunesien

Aftalen bygger på fem søjler, der skal styrke Tunesiens økonomi og hjælpe landet til bedre håndtering af migrationspresset.

Efter intense forhandlinger er det lykkedes EU og Tunesien af indgå om aftale om strategisk partnerskab, som primært skal hjælpe landet med at bekæmpe menneskesmuglere, som fragter migranter over Middelhavet.

Det oplyser den hollandske premierminister, Mark Rutte, som sammen med Tunesiens præsident, Kais Saied, og Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har været en central del af forhandlingerne.

Dette partnerskab vil fremme økonomisk vækst, job og fremtidsudsigter for Tunesiens økonomi herunder overgangen til bæredygtig energi, skriver Mark Rutte i et opslag på Twitter.

Læs også: Stor migranthjælpepakke måske på vej til Tunesien

Aftalen skal sætte ind over for menneskesmuglernes arbejde samt styrke grænsekontrollen og forbedre registrering og tilbagesending af migranter, hedder det i aftaleeteksten.

“En investering i fremtidige generationer”

Ligesom Mark Rutte har Europa-Kommissionens formand været til tasterne og kommenteret aftalen på Twitter.

Vores hold har arbejdet meget hårdt for at levere hurtigt på en stærk pakke, som er en investering i vores fælles velstand, stabilitet og i fremtidige generationer, skriver Ursula von der Leyen.

Ifølge kommisionsformanden bygger aftalen på fem såkaldte søjler, der blandt andet skal styrke Tunesiens økonomi og håndtering af flygtningestrømme.

Hvor den første søjle skal skabe bedre muligheder for unge tunesere, skal den anden sikre en mere robust tunesisk økonomi. Den tredje søjle skal lokke flere investorer til at investere i Tunesien, og den fjerde handler om et samarbejde om ren energi. Den femte søjle fokuserer på at gøre samarbejdet mellem EU og Tunesien “mere effektivt om migration”.

Et af de lande, der modtager flest bådflygtninge fra lande i Nordafrika, herunder altså især Tunesien, er Italien, hvis premierminister, Giorgia Meloni, ligeledes deltog ved søndagens migrationsaftale.

I år alene er mere end 75.000 migranter ankommet til Italien via båd, oplyste Italiens indenrigsministerium for nylig. Det er ifølge Ritzau mere end en fordobling af tallet fra samme periode sidste år.

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline