Nyheder

Ministre på tur til Rwanda for at udbygge samarbejde

Selvom der ikke er opbakning fra regeringens støttepartier, virker et kommende modtagecenter i Rwanda til at rykke stadig tættere på.

I går rejste udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til Rwanda i forbindelse med regeringens ambition om at åbne et modtagecenter for asylansøgere. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Udlændinge- og integrationsministeren er ikke den eneste minister der rejser til Rwanda. I morgen får han selskab af minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S), og sammen skal de to ministre se nærmere på muligheden for at udbygge samarbejdet med Rwanda inden for blandt andet asyl- og migrationsområdet, skriver ministeriet.

I dag besøger Kaare Dybvad Bek blandt andet flygtningelejren Nyabiheke Refugee Camp, som er et danskstøttet projekt, der skal skabe beskæftigelse for flygtninge i Rwanda. Besøget i Rwanda er noget, som ministeren glæder sig utroligt meget til:

Jeg glæder mig til som udlændinge- og integrationsminister at besøge Rwanda. Det er et land, der med sine knap 130.000 flygtninge tager et enormt stort ansvar, og som igen og igen har modtaget internationale roser for sit engagement på flygtningedagsordenen – og fra FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNHCR. Derfor giver det god mening, at vi bakker om Rwandas vigtige arbejde og sammen forsøger at skabe et asylsystem, der hjælper flere flygtninge bedre end i dag, skriver ministeren.

De Radikale har tidligere truet med at vælte regeringen, hvis de opretter en modtagecenter i Rwanda, mens SF’s formand Pia Olsen Dyhr heller ikke bakker op omkring initiativet, om end hun støtter Mette Frederiksen lige meget hvad, som det (måske) fremgår af dette interview fra DR’s P1.

Det er tidligere blevet meldt ud, at Danmark åbner et projektkontor i Rwandas hovedstad, Kigali, i løbet af dette år. Her skal to medarbejdere være med til at styrke samarbejdet mellem det afrikanske land og Danmark – blandt inden for asyl- og migrationsområdet.

Related Posts

Tvangsflyttede beboere hiver boligforening i Højesteret

Lasse Grenvald

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Lasse Grenvald

Lyver Kaare Dybvad om forhandlinger?

Marco Guldmann

Regeringen dropper planer om tvangsfordeling af folkeskoleelever

Marco Guldmann

Råbte “abe” efter fodboldspiller: Nu er han straffet

Lasse Grenvald

Messerschmidt tordner: “Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød”

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline