Nyheder

Muslim stiller op for Kristendemokraterne: Vi kæmper for religionsfrihed

Elif Demir Gökce stiller ved det kommende folketingsvalg op for Kristendemokraterne, selvom hun selv er muslim og bærer hovedtørklæde. Hun har tidligere måttet forlade sit parti grundet kontroversielle udtalelser.

Blot fordi ordet “kristen” indgår i et partinavn betyder det ikke, at partiets medlemmer skal være kristne eller dyrke de kristne værdier. Det er konklusionen, efter at byrådspolitiker i Brøndby Kommune Elif Demir Gökce er blevet offentliggjort som folketingskandidat for Kristendemokraterne til det kommende folketingsvalg.

Det skriver Kristendemokraterne i en pressemeddelelse.

Læs også: Statsministeren vil lukke muslimske friskoler

Det faktum, at Elif Demir Gökce er muslim og bærer hovedtørklæde er ifølge partiets fungerende partiformand Marianne Karlsmose ingen hindring for, at Elif Demir Gökce kan repræsentere Kristendemokraternes politik og værdier i den kommende valgkamp. Værdier som ifølge partiets hjemmeside blandt andet inkluderer “at præge samfundet ud fra det kristne livs- og menneskesyn”.

Vi mener, hvad vi siger, når vi siger, vi kæmper for religionsfrihed, uanset hvad det er, du tror på, udtaler Marianne Karlsmose til TV 2 og uddyber:

Vi kæmper for åndsfrihed, for at det enkelte menneske har værdi, at vi ikke skal puttes i en kasse, fordi vi har en bestemt tro eller en bestemt baggrund eller ser ud på en bestemt måde. Vi er ikke en kirke, vi er et politisk parti, understreger hun.

Derfor mener hun også, at Elif Demir Gökce kan komme til at blive en vigtig faktor i kampen for at promovere Kristendemokraterne som et parti, der vil lægge gamle fordomme i graven.

Kontroversielle udtalelser om halshugning

Elif Demir Göcke har tidligere været medlem af Radikale Venstre, men efter en række kontroversielle ytringer i radioprogrammet “Alis fædreland” på 24syv måtte hun i januar forlade partiet.

Udtalelserne drejede sig blandt andet om mordet på den franske skolelærer Samuel Paty, som ifølge Elif Demir Göcke “i hvert fald ikke” blev dræbt af en muslim. Paty blev halshugget på åben gade, efter at han overfor sine elever havde vist karikaturtegninger af profeten Muhammed.

Elif Demir Göcke hentydede desuden, at selve mordet var en “false flag”-operation – en betegnelse for en mission, der skal få nogle bestemte personer til at fremstå skyldige og derved skjule de egentlige forbrydere.

På Facebook forsøgte Elif Demir Göcke efterfølgende at ride den voldsomme mediestorm af ved at forklare, at hun blot forsøgte at forholde sig kritisk til omstændighederne.

Jeg har nu haft tid til at reflektere over min politiske fremtid i Radikale Venstre, og har igennem hele denne sag erkendt, at der reelt ikke er SÅ højt til loftet, som partiet fremhæver. Jeg har med min værdighed i behold meldt mig ud af partiet dags dato, skrev hun blandt andet i Facebook-opslaget, som altså også indeholdt hendes udmeldelse af Radikale Venstre.

De kontroversielle udtalelser og den pludselige udmeldelse af et tidligere parti er dog ikke noget, der bekymrer hos Kristendemokraterne. Det forsikrer strategiansvarlig for partiet, Mikkel Lind.

Det er en storm i et glas vand. I hendes verden kan en muslim, som hun ser, at muslimer skal være, ikke slå andre mennesker ihjel, siger han til TV 2

Mikkel Lind antyder desuden, at interviewet, hvori de kontroversielle udtalelser faldt, havde en agenda, der gik ud på bevidst at få Elif Demir Gökce på dybt vand.

Samtidig understreger han, at der ikke på nogen centrale punkter er stor uenighed mellem Kristendemokraterne og Elif Demir Gökce, som han mener passer rigtig godt ind i partiet.

Related Posts

Tvangsflyttede beboere hiver boligforening i Højesteret

Lasse Grenvald

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Lasse Grenvald

Lyver Kaare Dybvad om forhandlinger?

Marco Guldmann

Regeringen dropper planer om tvangsfordeling af folkeskoleelever

Marco Guldmann

Råbte “abe” efter fodboldspiller: Nu er han straffet

Lasse Grenvald

Messerschmidt tordner: “Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød”

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline