Nyheder

Næstformand trækker sig efter blot to uger på posten

Det tumultariske politiske liv fortsætter for højrefløjspartiet Nye Borgerlige, der nu står til at klare sig uden næstformand indtil oktober.

Der går næsten ikke en uge imellem de politiske omvæltninger i partiet Nye Borgerlige, der siden folketingsvalget i november sidste år har oplevet stor intern uro og udskiftning på markante poster i partiet.

Således fik partiet ved et ekstraordinært årsmøde den 7. februar både ny formand og næstformand, efter at henholdsvis Pernille Vermund og Peter Seier Christensen, der begge har været med til at stifte partiet, valgte at trække sig fra deres poster i kølvandet på det skuffende valgresultat, der efterlod partiet uden for reel indflydelse og med blot seks mandater – noget, der sidenhen er skrumpet til fire, idet Mikkel Bjørn og Mette Thiesen valgte at forlade Nye Borgerlige og i stedet tage deres mandat med til Dansk Folkeparti.

Lars Boje Mathiesen blev dengang i februar valgt som ny formand uden modkandidat, mens byrådsmedlem i Kalundborg Kommune Henriette Ergemann triumferede i kampen om næstformandsposten – endda så overbevisende, at hun med to tredjedele af stemmerne kun behøvede én valgrunde for at blive valgt.

Læs også: Tidligere formand for Nye Borgerlige Ungdom melder dig ind i DF

Den nye partitop er derfor blot små to uger gammel, men allerede nu står den overfor store omvæltninger. Den nyvalgte næstformand Henriette Ergemann har nemlig valgt at trække sig fra posten efter massiv medieomtale den seneste uges tid med fokus på uheldige kommentarer på sociale medier fra Ergemanns side – blandt andet beskyldninger om, at den tidligere socialdemokratiske minister Karen Hækkerup var ansvarlig for “mord på uskyldige børn“.

Selvom Henriette Ergemann siden var ude og undskylde sine udtalelser, har presset på hendes person være for stort til, at hun kan se sig selv fortsætte på næstformandsposten. Det skriver hun i et opslag på Facebook.

Den seneste uge har været sindssyg hård for mig, min familie og for det parti, jeg holder så meget af. Jeg er en holdspiller ind til benet, og det sidste jeg ønskede var at skade partiet, og at nogle gamle udtalelser står i vejen for det vigtige arbejde, vi har for et friere Danmark, skriver Henriette Ergemann blandt andet.

Flere medier har spekuleret i, om hun reelt set var blevet væltet af hovedbestyrelsen – noget, hun nu blankt afviser.

Beslutningen er min, og jeg er ikke blevet væltet af Hovedbestyrelsen, hvilket slet ikke er muligt, da jeg er valgt af medlemmerne. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at presset fra medierne har været massivt og ødelæggende for mig, forklarer den afgående næstformand.

Læs også: Den politiske uro fortsætter i Nye Borgerlige: Næstformand siger også farvel

Nye Borgerlige har oplyst til pressen, at man ikke vil finde en erstatning på næstformandsposten her og nu, men vil køre videre uden næstformand indtil partiet næste ordinære årsmøde, som finder sted i oktober måned i år.

Hverken Henriette Ergemann, formand Lars Boje Mathiesen eller medlemmer af Nye Borgerliges hovedbestyrelse har ønsket at kommentere sagen yderligere.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline