Nyheder

Nørrebro kåret som det mest coole kvarter i verden

Verdens fedeste område findes hverken i New York eller Shanghai. Det internationale magasin TimesOut har nemlig kåret den københavnske bydel Nørrebro, som den mest coole bydel i verden.

Os der bor på Nørrebro, har jo godt vist det længe – Nørrebro er et virkelig særligt sted, med plads til mennesker og med mange muligheder for en masse fede oplevelser. Den viden er vi kun glade for at dele med alle andre. Nørrebro er nemlig en bydel, hvor man har plads til alle.

Moderne arkitektur og god mad

Det internationale magasin TimeOuts kårer hvert år verdens fedeste bydele. I år er valget faldet på Nørrebro, der rykker forbi hippe kvarterer som Chelsea i New York og Neukölln i Berlin.

En del af begrundelsen for den flotte placering lyder således:

Uanset hvordan du definerer ’cool’, så har Nørrebro det. Denne mangfoldige bydel på den nordlige side af Københavns søer er en blændende blanding af historie, ultramoderne arkitektur, mad- og drikkesteder. Selv i de sidste og hårde år har nye bagerier, restauranter og natur-vinbarer spredt sig – og det siger næste sig selv, at de alle har fokus på lokale og sæsonbetonede råvarer, lyder det bl.a. fra TimesOut.

Et helt særligt sammenhold

Hos TimesOut hæfter man sig særligt ved det særlige sammenhold, der er blandt bydelens borgere og det lokale erhverv, der har gjort det muligt at åbne nye trendy bagerier, restauranter og vinbarer – på trods af corona. Desuden har en række ny initiativer fanget guidens opmærksomhed:

Flere initiativer blomstrer op: Bilfri søndag er tilbage, hvor trafikken på Nørrebrogade er byttet ud med live musik og loppemarkeder, mens ”Usynlige Stier” er en ny og interaktiv kunstudstilling, der bringer sjov og farve til områdets mest udsatte områder.

Efterårsferien banker så småt på døren – en oplagt mulighed for at besøge verdens mest coole kvarter? Så hvad venter I på? Afsted med jer! Eller vent lidt… Kom i efterårsferien, det er mere cool at komme Fashionably Late.

Se top-ti listen her:

  • Nørrebro, København
  • Andersonville, Chicago
  • Jongno 3-ga, Seoul
  • Leith, Edinburgh
  • Station-distriktet, Vilnius
  • Chelsea, New York
  • XI-distrikt, Budapest
  • Ngor, Dakar
  • Sai Kung, Hongkong
  • Richmond, Melbourne

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline