Nyheder

Ny udvisningssag skaber igen forargelse

Flere partier på Christiansborg har svært ved at forstå, hvorfor en ung pige med fast arbejde skal udvises fra Danmark.

I dagens Politiken kan man læse om argentinske Sabrina Alvarez, der skal sendes ud af Danmark efter ni år. Hun taler ellers flydende dansk, har en stor omgangskreds og er en højskattet medarbejder på sin arbejdsplads. Alligevel skal hun nu sendes ud. Sabrina Alvarez er 33 år og arbejder til dagligt i en vuggestue på Frederiksberg. Men i 2019 blev hun skilt fra sin danske mand og mistede dermed sit opholdsgrundlag. Da hun imidlertid ikke hørte noget fra udlændingestyrelsen har hun fortsat sit liv med arbejde, venner og café-turer.

Men det bliver der snart sat en stopper for. Udlændingestyrelsen har nemlig vurderet, helt juridisk korrekt, at Sabrina har større tilknytning til Argentina, hvor hun er vokset op og hvor hendes familie bor, og derfor skal hun sendes ud af Danmark. Juridisk er det helt inde for rammerne, men hvis man kigger på det bredere perspektiv, giver det så mening, at man sender en ung kvinde ud, der har skabt sig et liv i Danmark, bidrager til det danske samfund og i øvrigt varetager en jobfunktion, der er stor mangel på?

Den problemstilling har Politiken præsenteret en rækker Christiansborg-partier for. Her fremgår det, at Nye borgerliges Pernille Vermund og SF’s Carl Valentin, der normalt står på forskellige fløje, når det kommer til udlændingepolitik, er enige om, at der er noget der er helt galt.

Det er vanvittigt at føre en indvandrerpolitik, hvor vi ikke sikrer, at dem på passiv forsørgelse kommer på arbejdsmarkedet, og samtidig smider vi arbejdsdygtige unge kvinder ud af landet, siger Pernille Vermund og fortsætter:

Det er en gevinst for Danmark, at der kommer en, som har overstået den første dyre del af sit liv. En kvinde, der tilbyder sin arbejdskraft og ikke ligger andre til last. Vi skal ikke føre en udlændingepolitik, som forhindrer folk i at være her, hvis de skaber værdi for fællesskabet.

I den modsatte lejr hos Carl Valentin, bliver udvisningen af Sabrina Alvarez kaldt for ”en kæmpe fiasko for vores samfund.

Alternativets Helene Liliendahl Brydensholt henviser til en forskruet udlændingepolitik, der kapper alle over en kam:

Det er bestemt ikke i Danmarks interesse at udvise en kvinde som Sabrina. Udvisningen er en konsekvens af den forskruede udlændingepolitik, som er bygget op gennem mange år. Flertallet af partier vil gerne holde nogle ude, og så rammer det alle, fordi man laver lovgivning for alle

Også de Radikale og Moderaterne har svært ved at finde logikken i, at en Sabrina Alvarez ikke kan blive i Danmark og bidrage til samfundet.

Sabrina Alvarez er blevet bedt om at udrejse fra Danmark senest d. 27. september.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline