Nyheder

Nye Borgerlige-politiker bliver ny formand for Indfødsretsudvalget

Han har kaldt det muslimske tørklæde for et fængsel og et torturredskab og sammenlignet det med en naziuniform. Nu er han ny formand for Indfødsretsudvalget på Christiansborg.

Med den nye SVM-regering præsenteret kan landets folkevalgte politikere for alvor trække i arbejdstøjet igen, hvilket blandt andet betyder, at de forskellige politiske udvalg på Christiansborg er begyndt at falde på plads.

Et af disse udvalg er Indfødsretsudvalget, der har som sin primære opgave at behandle lovforslag om, hvem der skal tildeles dansk statsborgerskab. Udvalgets sammensætning faldt på plads i går torsdag, og det er med en kontroversiel skikkelse som formand.

Ny formand for udvalget blev nemlig Nye Borgerliges spidskandidat fra Fyn, Mikkel Bjørn. Han har tidligere været en del i medierne grundet sin direkte og til tider hårde sprogbrug på de sociale medier. I forbindelse med debatten om, hvorvidt muslimske tørklæder skulle forbydes i danske folkeskoler, sammenlignede han tørklæderne med naziuniformer ogbeskrev dem som “et fængsel og et torturredskab”.

Læs også: Overborgmester kræver bedre forhold til tolke i Københavns Kommune

Han har desuden lagt et billede op på sin Twitter-profil, hvor han er såkaldt blackface (hvor hvide personer maler sig mørke i ansigtet for at portrættere en anden etnicitet) i protest mod, at TV 2 i december 2022 aflyste julekalenderen Allertiders Julemand grundet kritik af scener, hvor børn er klædt ud som flødeboller og malet sorte i ansigtet.

Der er dog ikke tale om en reel flertalsafstemning i udvalget om, hvem der skulle være henholdsvis formand og næstformand. Det forklarer Helene Liliendahl Brydensholt fra Alternativet, der samtidig med Mikkel Bjørns udnævnelse som formand selv blev valgt som næstformand.

Formands og næstformandsposterne bliver givet til de forskellige valgforbund (i de fleste tilfælde, blandt andet her) efter tur, hvor valgforbundene på skift vælger de poster,d e helst vil have. Derefter fordeles de internt i valgforbundene. Så der bliver ikke stemt om posterne, forklarer Helene Liliendahl Brydensholt i en skiftlig kommentar på Facebook.

Udover Mikkel Bjørn og Helene Liliendahl Brydensholt består udvalget af yderligere 15 folketingsmedlemmer, hvoraf Socialdemokratiet er rigest repræsenteret med seks medlemmer, mens Venstre og Danmarksdemokraterne begge har to medlemmer i udvalget. De øvrige folketingspartier er hver repræsenteret ved ét partimedlem.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline