Nyheder

Nyt tilbud skal styrke ligebehandlingen

En telefonlinje, kaldet Diskriminationslinjen, skal hjælpe de folk, der oplever at blive udsat for diskrimination.

Ifølge dansk lovgivning, er det ulovligt at udøve forskelsbehandling og diskrimination. Der er tale om forskelsbehandling, når en person på grund af race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse behandles ringere end anden bliver, er blevet eller ville blive behandlet i en tilsvarende situation, fremgår det af Forskelsbehandlingsloven stk. 2.

En ny undersøgelse, som er foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at man som medarbejder har 2,7 gange større risiko for at udvikle en depressiv lidelse, hvis man føler sig udsat for diskrimination på arbejdspladsen.

Selvom diskrimination er forbudt i Danmark, så oplever mange alligevel at blive udsat for forskelsbehandling. Fx på arbejdspladsen eller i nattelivet.

Det er på den baggrund, at Institut for Menneskerettigheder har søsat Diskriminationslinjen, for at hjælpe borgere, der oplever at være udsat for forskelsbehandling.

Diskrimination begrænser menneskers muligheder for at tage del i samfundet og har personlige konsekvenser. Derfor styrker vi nu vores indsats, så endnu flere får at vide, at der er hjælp at hente, når man har været udsat for diskrimination, fortæller Louise Holck, der er direktør for Institut for Menneskerettigheder, i en artikel på organisationens hjemmeside.

Institut for Menneskerettigheder har rådgivet borgere, der har været udsat for forskelsbehandling siden 2009, men erkender at der er behov for et ekstra fokus for at komme diskriminationen til livs.

Heldigvis har diskrimination i Danmark politisk bevågenhed, hvilket også er afspejlet i de seneste års lovændringer. Dog mangler vi at sætte effektivt ind mod diskrimination i hverdagslivet, lyder det fra Louise Holck.

Oplever du diskrimination og har brug for hjælp, kan Diskriminationslinjen kontaktes på telefon: 32 69 86 66. Linjen er åben mandag-torsdag fra kl. 12 til 15.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline