Nyheder

Populær tv-vært kritiserer stram asylpolitik og bliver suspenderet: Nu er han tilbage igen

Da populær tv-vært træk nazi-kortet, blev det for meget for tv-stationen BBC, der valgte at suspendere den tidligere fodboldstjerne Gary Lineker.

Den tidligere engelske topspiller Gary Lineker blev i weekenden suspenderet fra sit arbejde som vært på det populære BBC-program Match of The Day. Programmet er det mest sete fodboldprogram i Storbritannien, og Lineker har været vært på programmet siden 1999. Baggrunden for suspenderingen var et tweet, som Lineker havde skrevet tidligere på ugen. I det tweet langer han ud efter Suelal Braverman, der er indenrigsminister i Storbritannien. Hun vil nemlig stramme den britiske asylpolitik og nægte asyl til migranter, som ankommer med båd via den engelske kanal.

Du kan se Linekers tweet herunder:

I opslaget går Lineker så langt som at sammenligne den britiske asylpolitik med den politik, som førte Tyskland til nazismen i 30’erne. Det opslag synes man ikke godt om hos BBC, der valgte at suspendere den populære vært med en begrundelse om, at hans ytringer ikke stemmer overens med mediets retningslinjer om upartiskhed.

Det er dog langt fra første gang, at Lineker bruger sine sociale medier til at ytre sine politiske holdninger. Her har han tidligere skrevet opslag om racisme, VM i Qatar, flygtninge og Brexit.

Her fremgår det tydeligt, at Lineker er kraftig modstander af Brexit, ligesom han i flere opslag skriver negativt om Storbritanniens asylpolitik, som han mener er alt for hård.

Opbakning fra kollegaer

Suspenderingen af Lineker har fyldt meget i både medier, hos de engelske fodboldfans og blandt kollegaer. Således stod BBC med skægget i postkassen, da de øvrige faste medvirkende i Match of The Day, de tidligere engelske landsholdsspillere Ian Wright og Allan Shearer, begge nægtede at deltage i programmet.

Det gjorde sig også gældende for flere af Linekers øvrige kollegaer, hvilket betød at BBC måtte forkorte weekendens udsendeæse, da der hverken var kommentatorer, værter eller eksperter, der ønskede at deltage i programmet.

Den engelske tv-vært Piers Morgan har også været ude med kritik af suspenderingen, som han mener er i modstrid med retten til ytringsfrihed. På Twitter skriver han:

Gary Lineker har ret til sine meninger. Nogle af dem kan være forkerte eller endda stødende, men de er ærligt. Det faktum, at han er vært på BBC’s sportsprogrammer er irrelevant.

Tilbage igen på lørdag

I et opslag på Twitter i dag skriver Lineker er det har været nogle surrealistiske dage, men at han nu er glad for, at ham og BBC har fundet fra til en løsning. Han takker ligeledes sine kollegaer for deres solidaritet, inden han skriver, at han er tilbage som vært allerede til den kommende weekends kampe. Til sidst slutter han af med at skrive, at selvom det har været nogle svære dage for ham, kan det aldrig sammenlignes med at skulle flygte sit hjem og fra krig.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline