Nyheder

Råbte “abe” efter fodboldspiller: Nu er han straffet

Under en fodboldkamp i ungdomsrækkerne i weekenden blev en spiller udsat for racisme af modstanderholdet. “Uacceptabel opførsel”, udtaler talentchef.

Under en U19-kamp i weekenden på træningsanlægget Fredensvang i Aarhus blev en spiller fra Brøndby udsat for racisme fra en af hjemmeholdets spillere. I n ophedet situation på banen råbte AGF-talentet blandt andet “abe” efter en spiller på modstanderholdet.

Det medførte så megen furore på banen, at den pågældende AFG-spiller blev revet ud på udskiftningsbænken af holdets træner for at undgå en eskalering af situationen.

Sagen for nu yderligere konsekvenser for den 18-årige spiller. der til daglig spiller fast på AGF’s bedste ungdomshold. Det bekræfter Talentchef i AGF Jesper Ørskov overfor Ekstra Bladet.

Jeg kan bekræfte, at der til den pågældende kamp var en ophedet meningsudveksling blandt et par spillere, hvor der blev sagt noget helt uacceptabelt og uforeneligt med de værdier, vi står for. Der blev straks taget affære, udtaler Jesper Ørskov.

Han tilføjer, at AGF’s cheftræner kort efter kampen undskyldte overfor Brøndbys træner. Jesper Ørskov selv har desuden efterfølgende været i telefonisk kontakt med Brøndby for nok engang at beklage episoden.

Cheftræneren og jeg har efterfølgende haft en samtale med spilleren og indskærpet, at den opførsel strider mod vores værdier, og at vi ikke vil finde os i den opførsel fra vores spillere. Spilleren har kontaktet Brøndby-spilleren personligt og sagt undskyld, og han gjorde det samme over for alle sine holdkammerater i mandags, forklarer Jesper Ørskov.

Læs også: Meningsmåling: seks ud af ti danskere vil kompensere migrantarbejdere i forbindelse med VM i Qatar

Det er nu mundet ud i en ikke nærmere bestemt straf internt i klubben samt karantæne i holdets næste par kampe.

Episoden vil også få konsekvenser for ham, idet han ikke spiller i de næste par kampe, og desuden bidrager han dagligt til pligter i klubben over den næste periode. Dermed er sagen lukket fra vores og Brøndbys side, afslutter Jesper Ørskov.

Kampen sluttede i øvrigt 4-1 til AGF, som dermed fik sæsonens første sejr i U19 Drengeligaen.

Related Posts

Tvangsflyttede beboere hiver boligforening i Højesteret

Lasse Grenvald

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Lasse Grenvald

Lyver Kaare Dybvad om forhandlinger?

Marco Guldmann

Regeringen dropper planer om tvangsfordeling af folkeskoleelever

Marco Guldmann

Messerschmidt tordner: “Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød”

Lasse Grenvald

Muslim stiller op for Kristendemokraterne: Vi kæmper for religionsfrihed

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline