Nyheder

Regeringen vil give op til to års fængsel for koranafbrænding

Brænder man koraner af, kan man risikere op til to års fængsel. Det er realiteterne bag regeringens nye lovforslag mod koranafbrændinger.

Regeringen præsenterede i dag et nyt lovforslag, der vil gøre det ulovligt at afbrænde koranen, biblen og toraen. Lovforslaget kommer på baggrund af en sommer, hvor flere individer har brugt deres ytringsfrihed til at brænde koraner af.

Regeringen vil fremsætte et lovforslag, som forbyder utilbørlig behandling af genstande med religiøs betydning for et trossamfund, lyder det fra justitsminister Peter Hummelgaard.

Lovforslaget sigter mod offentlige afbrændinger eller med fortsæt til udbredelse af videre kreds. Justitsminister fortalte også på pressemødet i dag, at et lovbrud vil blive afstraffet med bøde eller op til to års fængsel.

Justitsministeren vil på dagens pressemøde ikke fortælle præcis hvilke handlinger, der kan forstås som utilbørlige ud over afbrændinger, at tilsøle eller at trampe på genstanden. Justitsministeren vurderer i stedet, at den enkelte dansker godt selv ved hvornår noget er utilbødeligt.

Radial opbakning

De Radikale har tidligere været imod et forbud mod koranafbrændinger, men har også hele tiden sagt, at de vil vente med at melde noget endelig ud, før de så regeringens lovforslag. Det har de nu set og de bakker nu op omkring forbuddet. Det fortæller partiets udenrigsordfører Christian Friis Bach.

Vi har ikke et ønske om at gribe ind indtil for ganske nyligt. Men der har være over 100 koranafbrændinger over de sidste måneder med det ene formål at skabe ufred og usikkerhed. Det tager vi bestik af. Vi har været i tæt dialog med regeringen de sidste dage, og vi bakker op om lovforslaget, fortæller Christian Friis Bach.

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline