Nyheder

Regeringen vil have sat en stopper for koranafbrændingerne

I går aftes blev det meldt ud at koranafbrændinger foran ambassader er i strid med danskernes sikkerhed og interesser. Regeringen vil derfor finde et juridisk værktøj, der kan forhindre flere afbrændinger.

I går var der fem koranafbrændinger foran udenlandske ambassader i Danmark og i dag mandag er der anmeldt syv afbrændinger. De mange afbrændinger og de reaktioner, de kan medføre fra den muslimske del af befolkningen, har fået regeringen til at undersøge om man kan finde en juridisk løsning, der kan forhindre koranafbrændinger foran udenlandske ambassader.

Vi har på det seneste set nogle hændelser udført af nogle personer, som kun tjener det formål at skabe splittelse i en verden, der faktisk har brug for samling, udtalte udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen til Ritzau i går.

Udmeldingen kan ses som et forsøg på at imødekomme et møde i OIC, som afholdes i dag. OIC beskriver sig selv som verdens næststørste organisation, kun overgået af FN, og som den muslimske verdens samlede stemme. Organisationen består af 57 muslimske lande og repræsentanter for alle landende mødes i dag for at diskutere den seneste tids koranafbrændinger i Danmark og Sverige.

Ifølge DR, har udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen, været i telefonisk kontakt med generalsekretæren for OIC, Hissein Brahim Taha.

Ministeren (Lars Løkke Rasmussen, red) udtalte, at hans lands regering fordømte fornærmelsen af den hellige Koran, og at regering undersøger dette spørgsmål med stor interesse, og understreger, at han land er ivrig efter at opretholde venskabsrelationer og samarbejde med medlemslandene i Den Islamiske Samarbejdsorganisation (IOC).

I dag klokken 10.00 er Folketingets udenrigsordførere inviteret til en briefing om situationen hos udenrigsministeren.

Vi følger sagen tæt og bringer løbende opdateringer.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline