Nyheder

Regeringen vil sende et klart politisk signal til verden

Lars Løkke Rasmussens holdte i formiddags en briefing omkring regeringens ønske om at sætte en juridisk stopper for koranafbrændinger.

Det er hverken i Danmarks geopolitiske eller sikkerhedsmæssige interesser, at der bliver brændt koraner af foran udenlandske ambassader i Danmark. Sådan lyder det fra Lars Lykke Rasmussen, da han mødtes med den danske presse efter briefing af de øvrige partier på Christiansborg

Vi har forklaret baggrunden for regeringens ønske om det her initiativ, med at lave en lovgivning, som sikrer at ikke forhåner lande, der ikke deler vores egne overbevisninger, lyder det fra Lars Løkke, der fortsætter:

Vi har brug for at kigge på den verden vi lever i. Der er krig i Ukraine. Vi har brug for partnerskaber og ikke nationer der vil os det ondt, fordi de opfatter enkeltpersoners handlinger som en et udtryk for hele Danmarks holdning.

Det at vi sender et signal til verden om, at vi arbejder med det her problem, er et vigtigt signal. Vi viser en politisk handling om at vi tager det her alvorligt – ikke at vi føler os pressede

Arbejdet med et forbud mod afbrænding af hellige skrifter foran ambassader sættes nu i gang i samarbejde med Justitsministeriet. Og netop justitsminister, Peter Hummelgaard anerkender, at det ikke er en nem opgave at løse:

Det er ikke en nem øvelse. Vi vil gerne gøre det på en måde i overensstemmelse med grundloven og menneskerettighederne.

Vi skal fortsat have en kritisk religionsdebat herhjemme, men jeg vil også fremhæve, at der jo i lovgivningen, som den ser ud nu, er områder som racisme og forhånelse af andre stater, der i forvejen er en del af straffeloven.

Også Hummelgaard fremhæver den geopolitiske situation vi befinder os i, med hensyn til krigen i Ukraine, men også at den aktuelle terrortrussel mod Danmark, som for nuværende er på niveau fire ud af fem, spiller ind. Han erkender også, at der i det fremadrettede arbejde vil være mange politiske og juridiske dilemmaer, og at man derfor gør sig ’særligt umage’ med at udforme lovgivningen.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline