Nyheder

Meningsmåling: seks ud af ti danskere vil kompensere migrantarbejdere i forbindelse med VM i Qatar

Over 70 procent af alle adspurgte i 15 lande, herunder Danmark, mener, at det internationale fodboldforbund bør bruge en del af overskuddet fra VM i Qatar, til at betale kompensation til migrantarbejdere.

Der har, over en meget bred kam, været stor kritik af det kommende VM i Qatar, lang tid før det egentlig starter. Kritikken tager udgangspunkt Qatars brug af migrantarbejdere i forbindelse med opførelsen af stadions og infrastruktur, der skal gøre ørkenstaten klar til at afholde VM i fodbold senere på året. Migrantarbejderne har levet under kummerlige forhold, deres arbejdsvilkår er blevet betegnet som slavelignende og tidligere tal fra Amnesty har vist, at tusindevis af migrantarbejderne er døde i Qatar, siden VM-byggeriet startede tilbage i 2010.

FIFA skal betale erstatning

I en ny global menighedsmåling, der er foretaget af YouGov, på vegne af Amnesty International, fremgår det, at der er stor global opbakning til et forslag om, at FIFA skal betale erstatning til de migrantarbejdere, der har arbejdet under slavelignende forhold, for at gøre Qatar VM-klar. Meningsmålingen viser nemlig, at hele 73 procent af de adspurgte mener, at FIFA bør øremærke en del af overskuddet fra afholdelsen af slutrunden til erstatning

Meningsmålingen er foretaget blandt mere end 17.000 mennesker og viser derudover, at 67 procent vil have deres nationale fodboldforbund til at adresserer menneskerettighedskrænkelserne i forbindelse med Qatars forberedelse til VM:

Disse resultater sender en klar besked til fodboldens ledere. På tværs af kloden er folk enige om, at FIFA skal optrappe sin indsats og kompensere for de lidelser, som migrantarbejdere i Qatar har gennemlevet. De (de adspurgte) vil også gerne se, at deres nationale fodboldforbund tager meget mere stilling, lyder det, i forbindelse med menighedsmålingen fra Steve Cockburn, chef for økonomisk og social retfærdighed i Amnesty.

Og det kan kun gå for langsomt med at rubbe neglene, hvis man spørger Steve Cockburn:

Med mindre end 50 dage til kickoff tikker uret. Men der er stadig tid til, at FIFA gør det rigtige. Fans ønsker ikke et VM, der er farvet af menneskerettighedskrænkelser. Fortiden kan ikke ændres, men et kompensationsprogram er en klar og simpel måde for FIFA og Qatar at sørge for bare en smule oprejsning for de hundredetusindvis af arbejdere, der gjorde denne turnering mulig, fortæller Steve Cockburn.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline