Nyheder

Skaarup med kritik af regeringen: ”hvordan kan det være, at man siger en ting i valgkampen, og så siger man noget helt andet nu?”

Regeringen vil lade afviste asylansøgere, der er i gang med at uddanne sig inden for sundhedssektoren blive i Danmark, men den idé møder kritik fra Danmarksdemokraternes Peter Skaarup.

I den forrige regering hed udlændinge- og integrationsministeren Kaare Dybvad (S). i den nye regering hedder ministeren det samme, men han mener ikke det samme. Under den tidligere regering mente Kaare Dybvad nemlig, at unge syriske kvinder, der havde fået afslag på opholdstilladelse skulle sendes tilbage til Syrien. Også selv om de var velintegrerede i det danske samfund ved at være i arbejde eller under uddannelse. Hertil er det væsentligt at bemærke, at i 2022 fik over 70% af de syriske flygtninge, der fik inddraget deres opholdsgrundlag, omgjort deres sag.

I den nye regering, stadig med Kaare Dybvad ved roret på udlændinge- og integrationsområdet, giver man i regeringsgrundlaget udtryk for, at man vil ”håndtere” problemet med, at unge syriske kvinder mister deres opholdstilladelse, selv om de har vist gennem arbejde og/eller uddannelse, at det gerne vil være en del af Danmark. I regeringsgrundlaget lyder det nemlig, at man vil give fortsat ophold til visse udlændinge, som uddanner sig inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Danmark mangler især arbejdskraft inden for service-, industri- og sundhedsektoren.

At regeringen har valgt at tage de mere inkluderende briller på og undersøger mulighederne for, at udlændinge kan hjælpe med udfordringer på det danske arbejdsmarked, har fået Danmarksdemokraternes udlændingeordfører til at rette kritik af regeringen. Ifølge ham, skal flygtninge nemlig vende tilbage til hvor de kom fra, lige så snart man kan anse forholdende i det land de flygtede fra som værende fredelige.

Hvis regeringen nu, modsat hvad den har sagt tidligere, siger, at man ikke længere skal tage tilbage, så sender vi det signal til alverdens flygtninge, at man bare kan tage til Danmark, og selvom der bliver fredeligere forhold i det land, man oprindeligt kommer fra, så skal man ikke tage tilbage igen, for man kan bare blive hængende her, siger han til DR.dk.

Skaarup er så uforstående overfor den del af regeringsgrundlaget, at han senere i dag, har tænkt sig at stille spørgsmålstegn til regeringens troværdighed.

I valgkampen sagde man, at man ville fastholde hjemsendelsespolitikken og den stramme udlændingepolitik, og så kommer regeringen nu og siger, at man vil give ophold til nogle mennesker, som faktisk skal tilbage til deres hjemland og hjælpe med at bygge det hjemland op.

Derfor spørger jeg regeringen, hvordan det kan være, at man siger en ting i valgkampen, og så siger man noget helt andet nu, forklarer Peter Skaarup.

Udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad (S), fortæller i et skriftligt svar til DR.dk, at man fra regeringens side vil tilgodese flygtninge, der er i gang med uddannelser inden for områder hvor vi i Danmark mangler arbejdskraft f.eks. i sundhedsektoren.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline