Nyheder

Søren Pape brugte forældede tal om indvandrere på kontanthjælp

Søren Pape fortalte, da han præsenterede sig selv som statsministerkandidat, at to tredjedele af alle par på kontanthjælp har ikke-vestlig baggrund. Men de tal er forældede.

Da De Konservatives formand Søren Pape på et pressemøde meddelte, at han ville stille op som Statsministerkandidat kom han med en påstand om, at ”to tredjedel af alle par på kontanthjælp har ikke-vestlig baggrund”. Den påstand har DR’s Detektor kigger efter i sømmene og kan konkludere, at det udsagn er forældet. Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening. Tallene viser nemlig, at der er i dage, er tale om, at halvdelen af alle kontanthjælpsmodtagere er indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Men de nye tal er ikke noget, der får Pape Poulsen til at ændre holdning. Tværtimod. Samme dag, som statsministerkandidaten bliver gjort opmærksom på de ny og forbedrede tal, skriver han blandt andet følgende i en opdatering på sin Facebook-profil:

Den her statistik er helt vanvittig: Hvert andet par på kontanthjælp har en ikke-vestlig baggrund!

Jeg taber kæben, når nogen siger, at Danmark ikke har problemer med integration af indvandrere.

For selvom tallene her er blevet bedre, er det fortsat enormt voldsomt, at ud af samtlige par på kontanthjælp, så har hvert andet par en ikke-vestlig baggrund.

I opdateringen skriver Pape Poulsen også, at han anser det for et ”kæmpestort problem”, som han vil komme til livs, ved at sænke ydelserne til arbejdsløse indvandrere.

Der er tale om en generel tendens, hvor antallet af kontanthjælpsmodtagere i Danmark er på vej ned. Således er det samlede antal af kontanthjælpsmodtagere det laveste i 15 år. En opgørelse fra Danmarks statistik. Foretaget i marts 2022 viser, at der i Danmark, på det tidspunkt var 95.208 kontanthjælpsmodtagere i Danmark, hvor halvdelen af dem altså er ikke-vestlige indvandrere.

Related Posts

Tvangsflyttede beboere hiver boligforening i Højesteret

Lasse Grenvald

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Lasse Grenvald

Lyver Kaare Dybvad om forhandlinger?

Marco Guldmann

Regeringen dropper planer om tvangsfordeling af folkeskoleelever

Marco Guldmann

Råbte “abe” efter fodboldspiller: Nu er han straffet

Lasse Grenvald

Messerschmidt tordner: “Vi gider ikke al det med tørklæder, bederum, ramadan og halal-kød”

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline