Nyheder

Stor stigning i arbejdstilladelser til udlændinge

Der blev i 2022 giver arbejdstilladelser til næsten 50.000 udlændinge.

Tidligere på året kunne vi her på mediet fortælle, at det årelange opsving inden for beskæftigelsen i Danmark havde været medvirkende til at 179.000 ikke-vestlige indvandrere var i beskæftigelse. Og selv om flere eksperter forudser, at 2023 bliver et hårdt år for beskæftigelsen og økonomien, så var 2022 et år med fortsat fremgang inden for netop beskæftigelsen.

Faktisk har fremgangen været så stor, at vi har haft svært ved at følge med. Derfor peger flere også på værdien af udenlandsk arbejdskraft. Ser vi tilbage på 2022, så viser nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, at man har hentet væsentlig arbejdskraft ind fra udlandet. Opgørelsen viser nemlig en stigning i antallet af udlændinge, der fik arbejdstilladelse i Danmark.

Sidste år fik næsten 50.000 udlændinge nemlig tildelt ophold i Danmark med henblik på lønnet arbejde. 25.842 arbejdstilladelser blev givet til borgere inden for EU, mens der blev givet 21.553 opholdstilladelser til arbejdstagere fra lande uden for EU.

I forbindelse med opgørelsen udtalt udlænding- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek følgende:

I en tid med lav ledighed, er det enormt positivt, at så mange udlændinge vælger Danmark til og bidrager på vores arbejdsmarked. Det er en kæmpe gevinst for Danmark og dansk økonomi. Vi mangler for tiden hænder både i det offentlige og private, og de mange, der kommer hertil på erhvervsordninger, er med til at bidrage til vækst og bedre service, siger Kaare Dybvad Bek og fortsætter:

Jeg er rigtig glad for, at det går godt med at tiltrække arbejdskraft udefra, samtidig med at vi har regler, der passer godt på de danske lønmodtagere. Herudover har vi fortsat lave asyltal, så jeg er en meget tilfreds minister.

Tabel over antal opholdstilladelser på erhvervsområdet (årlig, ikke-EU-borgere), samt antal opholdskort og registreringsbeviser med henblik på lønarbejde (årlig, EU/EØS borgere)  

 2019202020212022*
Erhvervsområdet13.71310.33315.16721.553
EU/EØS – lønarbejde18.57815.68122.08025.842

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline