Nyheder

Superligaspiller udsat for racisme og trusler efter episode med holdkammerat

Hans familie har modtaget hadbeskeder og trusler via sociale medier, selvom politiet har valgt at lukke sagen uden tiltale.

En episode ved en intern træningskamp i fodboldklubben Brøndby IF har fået ubehagelige konsekvenser for spilleren Anis Slimane. En mindre infight med holdkammeraten Mathias Greve blev ifølge øjenvidner og flere medier udlagt således, at Slimane have slået Greve. En udlægning, hovedpersonen dog langt fra er enig i. På Instagram skriver Anis Slimane, der har tunesiske rødder:

Velbeskrevet kan man dog ikke kalde dækningen af episoden, eftersom udlægningerne af både episoden og min person på flere punkter har været faktuelt forkerte.

Han fortæller videre, at episoden har afstedkommet racistiske, truende og usmagelige hadbeskeder rettet både mod ha selv, men også mod hans familie.

Ikke desto mindre er det udlægninger, som mange medier og mennesker ukritisk har lagt til grund og spredt, hvilket blandt andet har medført, at min familie og jeg har modtaget usmagelige hadbeskeder af truende, racistisk og chikanerende karakter. At min familie skal stå på mål for hadbeskeder, bliver jeg nødt til at reagere på, da jeg har familien nært, skriver Brøndby-spilleren.

Hændelsen i træningskampen blev efterfølgende meldt til politiet, som undersøgte videomateriale, uden dog at komme frem til et beviser, der gav anledning til at rejse sigtelse.

Læs også: Den danske stat stævnet for brud på menneskerettigheder

Og netop afslutningen på politiets arbejde, mener Anis Slimane bør give stof til eftertanke hos de personer, der var hurtigt på aftrækkeren i form af at gøre ham til syndebuk i en episode, begge parter ifølge ham har været lige gode om.

Det er i dag (i fredags, red.) blevet meldt ud både fra politiet og fra min arbejdsgiver, at der ikke er hold i den ensidige fremstilling af episoden og mig – vi var lige gode om det, skriver Anis Slimane videre, inden han afslutter opslaget med en opfordring:

Det håber jeg giver stof til eftertanke og anledning til dårlig smag i munden hos alle de mennesker og medier, der har benyttet episoden til at sætte mig i dårligt lys ved at portrættere episoden og mig, som noget den og jeg ikke er.

Brøndby tog hul på forårssæsonen i Superligaen i søndags med en overbevisende 5-2 sejr over Horsens i Brøndby-træner Jesper Sørensens første kamp i spidsen for klubben fra vestegnen. I den kamp blev Anis Slimane skiftet ind med 17 minutter tilbage af kampen, mens Mathias Greve spillede alle 90 minutter på Brøndbys midtbane.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline