Nyheder

Svitlana flygtede fra krigen i Ukraine – nu arbejder hun i Netto på Nørrebro

Hele 56 procent af de ukrainske flygtninge er kommet i arbejde i Danmark. En af dem er Svitlana Volk, som mærker integrationsmæssige fordele ved at gå på arbejde.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 56 procent af de fordrevne fra Ukraine, som er arbejdsdygtige i dag, er i fuldtidsarbejde i Danmark. En af de danske virksomheder, der har haft stor succes med at integrere ukrainske fordrevne på det danske arbejdsmarked, er dagligvarekoncernen Salling Group. Da Rusland invaderede Ukraine sidste år, havde virksomheden 17 ukrainske flygtninge. Det tal er i dag steget til 79 ukrainske fordrevne – et tal, som fortsat vil vokse.

Det fortæller HR-direktør i Salling Group Louise Gade, i en pressemeddelelse.

Vi oplever at flere og flere nu er klar til at komme ud på det danske arbejdsmarked, og vi forventer derfor, at tallet vil stige i den kommende tid.

En af de ukrainere, der for nyligt er kommet i arbejde i Danmark, er Svitlana Volk, som er blevet ansat i Netto på Nørrebro. Da krigen brød ud, flygtede hun fra sit hjem i den ukrainske by Tjerkasy og kom til Danmark. Svitlana har mere en 20 års erhvervserfaring med i rygsækken fra Ukraine, hvor hun har arbejdet som bogholder og revisor. Det er derfor også en hel anden hverdag Svitlana oplever i dag hvor hun hendes arbejdsliv ser noget anderledes ud.

Nu arbejder jeg i Netto, hvor min arbejdsopgaver er at fylde varer på hylderne, tjekke datoer på varerne og holde orden i butikken, fortæller hun.

Men selv om der er langt fra revisorjobbet til butiksansat, sætter Svitlana stor pris på, at hun har fundet et sted at arbejde i Danmark. For ud over det faktum, at lønnen hjælper på hendes situation, så mener hun også, at der er store integrationsmæssige fordele, ved at hun er kommet i arbejde.

Mit arbejde er med til at integrere mig, fordi jeg ser, hvordan mine kollegaer kommunikerer både med hinanden og med kunderne. Det hjælper mig desuden med at forstå den danske kultur og lærer sproget.

Er man interesseret i at læse den nylige rapport fra Beskæftigelsesministeriet, kan den findes her.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline