Nyheder

Syrien-børn sagsøger Udenrigsministeriet

Tre børn, der fortsat opholder sig i de syriske al-Roj-lejr, har nu sagsøgt Udenrigsministeriet, for ikke at evakuere dem og deres to mødre til Danmark

To mødre har fået frataget deres danske statsborgerskab og sidder stadig i fangelejr i Syrien med deres tre børn. Fordi de to kvinder har fået frataget deres danske statsborgerskab, har regeringen ikke tilbudt at evakuere de to kvinder, men kun de tre børn. Det har fået børnene, via foreningen Repatriate the Children – en organisation, der kæmper for at få de danske børn ud af de syriske fangelejre – til at sagsøge Udenrigsministeriet, for ikke at ville evakuere mødrene sammen med børnene, det skriver DR.

Sagen vil blive fremlagt i Københavns Byret, som herfra skal tage stilling til, om det er forsvarligt kun at ville hjemtage børnene eller om der er tale om en krænkelse af børnenes ret til familieliv.

Advokaten i sagen, Knud Foldschack, lægger vægt på at forholdene i al-Roj-lejren, hvor børnene og mødrene opholder sig, er direkte sundhedsskadelige. Han mener samtidigt, at det ikke er muligt for mødrene at give afkald på deres børn og sige ja til at familierne skal adskilles.

Mødrene sidder i en fangelejr og kan ikke lovligt give det samtykke. Derfor bliver de tre børn eksilborgere og risikere at dø, selvom de har et retskrav på at kommer hjem, udtaler advokaten.

Der er i alt fem danske børn, som befinder sig i syriske fangelejre, men det er kun tre af de fem børn, der er repræsenteret i søgsmålet mod Udenrigsministeriet.

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline