Nyheder

Syrisk familie kræver erstatning for hjemsendelse

En syrisk familie mener, at de er blevet sendt ud af EU på ulovlig vis. Den sag tager EU-domstolen stilling til senere i dag.

En syrisk familie mener at deres menneskerettigheder er blevet krænket af EU-grænseagenturet Frontex, i forbindelse med at familien søgte asyl i Grækenland i 2016.

Under den voldsomme borgerkrig i Syrien i 2016, flygtede familien på seks til Grækenland, hvor de ansøgte om asyl. Ifølge international lovgivning har man som asylansøger ret til få sin ansøgning behandlet. Det betyder også, at hvis flygtninge er ankommet til et EU-land og ansøger om asyl, vil det være ulovligt at sende dem ud af EU igen før deres sag er behandlet.

Ifølge familien bliver de efter ankomsten sat på et fly af Frontex, som de får at vide skal flyve dem til den græske hovedstad Athen. Men flyet havde ikke retning mod Athen, i stedet bliver familien fløjet til Tyrkiet, som ligger uden for EU.

Ifølge familien advokat Lisa-Marie Komp, blev familien adskilt i flyet og fik klar besked på, at de ikke måtte tale med hinanden. Dette er ifølge advokaten en krænkelse af børnenes rettigheder.

Den syriske familie, der i dag er bosiddende i Irak, mener at Frontex agerede ulovligt, da de sendte familien ud af EU inden deres asylansøgninger var færdig behandlede.

Der forventes afsagt dom i sagen senere i dag.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline