Nyheder

Tager imod rekordmange migranter

Storbritannien tog sidste år imod et rekordhøjt antal af migranter. Den væsentligste årsag til stigningen skal findes i, at flere udenfor EU kommer for at arbejde og studere.

I Danmark bor der ca. 900.000 indvandrere og efterkommere. Det svarer til ca. 15,4 procent af den samlede befolkning. Af de godt 900.000 indvandrere har godt og vel 600.000 af dem rødder i ikke-vestlige lande. I nogle ører lyder det antal højt, mens det i andres lyder helt fint. Fakta er, at vi i Danmark, gennem de seneste år har taget imod færre migranter end i årene forinden. Fx tog Danmark imod nul kvoteflygtninge i 2022 på trods af, at vi har forpligtiget os til at tage imod 500.

I Storbritannien, ser udviklingen dog helt anderledes ud. Her tog man nemlig imod rekordmange migranter i 2022. Det viser nye tal fra landet officielle statistisk bureau ONS. Antallet af migranter, som sidste år kom til Storbritannien, der selvfølgelig også har lidt på Danmark i forhold til størrelse og befolkningsantal, er så højt, at der alene sidste år kom 6.000 migranter mere til Storbritannien end Danmarks samlede antal af herboende indvandrere og efterkommere med rødder i ikke-vestlige lande. Hele 606.000 personer migrerede sidste år til Storbritannien.

Ifølge Jay Lindop, der er direktør for Center for International Migration, er der flere forskellige årsager til, at de mange migranter er taget til Storbritannien:

Den vigtigste årsag til stigningen er personer, der kommer til Storbritannien fra lande udenfor EU for at arbejde, studere eller for humanitære forhold, siger Jay Lindop til Reuters.

Storbritanniens premierminister Rishi Sunak, har tidligere lovet sine vælgere, at han vil nedbringe antallet af migranter. Det er derfor forventeligt, at den nuværende situation, vil lægge yderligere pres på premierministeren.

Tallene er for høje, så enkelt er det, udtalte premierministeren til ITV efter offentliggørelsen af de nye tal.

Related Posts

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline