Nyheder Ugens Indblik

Tahir Siddique om ideen og visionen for Vinkel360

Det har været en lang og bøvlet vej, men nu er Vinkel360 gået i luften. Manden bag mediet fortæller her om de tanker og overvejelser, der ligger bag. Velkommen til!

Fortæl mig lidt om din baggrund?

Jeg nærmer mig med hastige skridt de 49 år. Jeg er født og opvokset på den københavnske vestegn, da min far kom til landet som gæstearbejder fra Pakistan i slutningen af 1960’erne. Både mine ældre søskende og jeg er født her i Danmark. Min far var arbejdsmand på et Volvo-værksted, og min mor havde forskellige småjobs. Der var aldrig særlig mange penge, men stor kærlighed, og min far havde altid tid og overskud til at tage med til mine cricket-kampe.

Tahir Siddique

Jeg har gået på Nygård Skolen i Brøndby og senere på HHX i Valby. Sideløbende har jeg spillet cricket på højt niveau i mange år og været på diverse u-landshold for Danmark. Da jeg var færdig på handelsskolen, søgte jeg en elevplads hos Mærsk. Det er faktisk den eneste skriftlige ansøgning, jeg nogensinde har lavet, og så var den skrevet i hånden. Jeg var elev i Mærsk i to år, før jeg aftjente min værnepligt på ni måneder. Efter værnepligten tager jeg tilbage til Mærsk, hvor jeg arbejder i en række år, mens jeg har en drøm om at starte en virksomhed med fokus på sportsresultater. Jeg vælger at følge den drøm, siger op hos Mærsk, hvilket mine forældre ikke helt kunne forstå, og starter en lille virksomhed op i Hvidovre, hvor vi indhenter sportsresultater, som vi solgte videre til medier og bureauer. Efter otte år havde vi 80 ansatte i fire forskellige lande.

Desværre går jeg også igennem en rigtig svær skilsmisse på det her tidspunkt, så det ender med, at jeg sælger min andel og flytter til Odense for at være tæt på min søn. Der skal jeg starte helt forfra. Jeg har intet netværk og ikke noget job. Min gamle virksomhed har tidligere solgt resultater til virksomheden Livescore. Jeg kommer så i kontakt med ejeren af virksomheden og bliver ansat som konsulent.

Siden bliver jeg CEO for virksomheden, inden den i 2017 bliver solgt. Det var en meget lærerig proces at forhandle et salg hjem på 1 milliard kroner.

Det tog et helt år, fra vi indledte forhandlingerne, til alt var på plads. I dag er jeg glad og stolt over at stå bag en række forskellige virksomheder, hvor det nyeste skud på stammen er Vinkel360.

Hvorfor har du startet Vinkel360?

Mit udgangspunkt for at starte Vinkel360 er, at jeg længe har syntes, at retorikken i Danmark er blevet enormt slem. Ting, som man ikke kunne finde på at sige for 10 år siden, er nu helt ok. Jeg har tidligere brugt meget tid og energi på at debattere med såkaldte ”Facebook-krigere”, men det har jeg virkelig ikke vundet noget ved. Det bliver altid en racesag. Som jeg ser det, har medierne en del af skylden for den hårde retorik, men det er især politikerne, der har en stor skyld i og et ansvar for, at retorikken er blevet så hård. Jeg tænkte, at jeg havde to valg. Jeg kunne enten tie og lade som om, det ikke var et problem, eller jeg kunne gøre noget ved det.

Det er et stort problem, når mennesker behandler hinanden dårligt og fordomsfuldt, og derfor har jeg startet Vinkel360.

Det har været en lang, sej fødsel, hvor vi har fået afslag på mediestøtte af to omgange, på trods af at vi lever fuldt op til alle kriterier for støtten. Derfor er vi selvfinansierede.

Vi skal skabe et reelt billede af samfundet, som det er. Ikke kun negative historier, der skaber kliks. Vi skal også fortælle om alle de gode ting, der sker. Det skal nok blive en hård kamp, men jeg håber, at vi ved også at fortælle de positive historier, kan være med til at ændre måden, vi behandler hinanden på. Simpelthen ved at vise og skabe forståelse for, at vi alle sammen er mennesker. Hvis du altid læser og hører om indvandrere, der laver ballade og voldtager kvinder, så ender det med, at du også tror, det er sådan, det rent faktisk er. Når man hører, at indvandrere ikke gider bidrage til samfundet, så ender man med at tro, det er sådan, det er. Men sådan er det jo ikke. Jeg kender folk med anden etnisk baggrund, der arbejder enormt hårdt og besidder alle mulige slags funktioner i samfundet, men dem hører man ikke om. Deres historier skal der også være plads til hos os.

Hvorfor hedder mediet Vinkel360?

Navnet på mediet afspejler, at vi vil sørge for, at det samlede nyhedsbillede kommer hele vejen rundt. Vi fortæller ikke kun det positive eller det negative, men vil skabe at realistisk billede af samfundet sammen med helt almindelige mennesker. Vi er nemlig også en platform, hvor man kan dele sin egen historie og hate crimes, racisme og også gode historier. Vi vil hjælpe dem, der ikke har en stemme i medierne, med at give dem en stemme.

Hvorfor har Vinkel360 primært fokus på integration, sundhed og uddannelse?

Vi tager udgangspunkt i de tre områder, fordi de er utroligt vigtige for, hvordan samfundet fungerer, og det er tre områder, hvor jeg oplever, at vi er enormt udfordrede og kan gøre det bedre. Den danske folkeskole er fantastisk, fordi den afspejler hele samfundet. Det gør privatskolen ikke, og jeg er derfor utrolig ærgerlig over, at flere vælger folkeskolen fra, omend jeg godt kan forstå hvorfor. Det samme gælder sundhedsvæsnet, som jeg desværre har været meget i berøring med. De ansatte løber enormt hurtigt, mens man fra politisk hånd konstant skærer i sundhedsvæsnets økonomi. 

Det er nærmest utænkeligt, at et parti vil gå til valg med rene mærkesager som bedre sundhed og uddannelse. Det er der ikke nok stemmer i, selvom det er grundstenene i vores samfund. Til gengæld går man til valg på at ville stramme op på integration, som om det er folk med anden etnisk baggrund, der er vores største problem i samfundet. Der er problemer og udfordringer med integrationen, som vi skal være opmærksomme på og arbejde med, men der er så mange flere, der bidrager til samfundet, går på arbejde hver dag, har kærlige familieforhold, arbejder frivilligt og deltager i foreningslivet. Vinkel360 er blandt andet til dem.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline