Integration Nyheder

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Talibans kvindeundertrykkelse i Afghanistan er nu nået et niveau, der kan karakteriseres som forbrydelser mod menneskeheden, fastslår Amnesty.

En spritny rapport fra Amnesty International og Den Internationale Domstol (ICJ) konkluderer, at Taliban begår krigsforbrydelser mod menneskeheden i Afghanistan, efter de kom til magten i august 2021.

Mere konkret drejer det sig om de afghanske kvinders rettigheder, der siden Talibans magtovertagelse er blevet forværret i så voldsom grad, at der nu kan være tale om forbrydelser mod menneskeheden og forfølgelse af kvinder udelukkende baseret på deres køn.

Talibans vedvarende kønsforfølgelse er af en sådan størrelsesorden, alvor og systematisk karakter, at det hele tilsammen skaber et undertrykkende system, som har til formål at undertrykke og marginalisere kvinder og piger i hele landet, udtaler Santiago Canton, der ergeneralsekretær for Den Internationale Domstol.

Endvidere vurderer Amnesty International og ICJ, at de førnævnte anklager bør efterprøves ved netop Den Internationale Domstol.

Rapporten i sin fulde længde kan læses på engelsk på ICJ’s hjemmeside vi dette link.

Læs også: Lillebror dræbt af Taliban, nu får storebror endelig ophold i Danmark

Da de sidste amerikanske, fredsbevarende styrker trak sig ud af Afghanistan i sommeren 2021, stod Taliban klar og havde hurtigt overtaget magten i landet. Det første straks til forværrede forhold for især landets piger og kvinder, der løbende blev forment privilegier som ret til skolegang og uledsaget udgang.

Alt dette kan man læse mere om i en række artikler i vores arkiv her på siden – blandt andet historien om Matiullah, der med livet som indsats trodser det autoritære styre for at sikre pigers ret til uddannelse.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

Syriensbarns advokat svarer Løkke igen: Det er noget middelaldervrøvl

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline