Nyheder

Tidligere bådflygtning klar til debut i Superligaen

OB henter tidligere gambiansk flygtning i den italienske Serie A klub Bologna.

Superligaklubben OB lejer den 21-årige Musa Juwara i den italienske fodboldklub Bologna.

Offensivspilleren, der ikke har haft en let vej til topfodbold, har den seneste uge trænet med i OB og har gjort det så godt, at den fynske klub har besluttet sig for at leje ham sæsonen ud.

Musa er en offensiv spiller, der har vist kvaliteter, som allerede på kort sigt bidrager til, hvordan vi ønsker at udvikle vores spillestil, sig Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB og fortsætter:

Musa har også en smittende positiv energi, som bidrager til teamet i hverdagen. Som person har han en fascinerende livshistorie, der viser, at han har et drive og en passion for at lykkes med det, han har lyst til, og disse egenskaber ser vi frem til at arbejde med.

Den fascinerende historie, som Wesström taler om, henviser til det faktum, at Musa Juwara i 2016 ankom til Italien, efter han krydsede Middelhavet i en gummibåd. Det fremgår af en artikel i britiske The Guardian. Inden da havde Juwara taget flugten gennem Senegal, Mali, Burkina Faso og Niger for til sidst at ende i Libyen, hvorfra han forsatte den farlige rejse over Middelhavet til Italiens kyst.

På flygtningecenteret på Sicilien blev Juwara spottet af den lokale fodboldtræner, der så et stort talent i den dengang 15-årige dreng.

Efter en hård juridisk kamp med det italienske fodboldforbund, der ellers forbyder italienske fodboldklubber at indgå aftaler med uledsagede flygtningebørn, lykkedes det alligevel at få Juwara registreret. Han har siden spillet fire A-landsholdskampe for Gambia og repræsenteret FC Crotone, Chievo og Torino FC. Og nu glæder han sig til at iføre sig OB’s stribede trøje og spille Superliga-fodbold.

Jeg er meget glad for at være her, da OB er en stor klub med dygtige spillere. Jeg har fået et godt indtryk af klubben, hvor alle har taget godt imod mig som en stor familie, fortæller Juwara.

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline