Nyheder

Tidligere skandale-chef ansættes som særlig rådgiver for Udlændinge- og Integrationsministeren

Jens Christiansen fortsætter som særlig rådgiver i Udlændinge- og Integrationsministeriet for Kaare Dybvad Bek.

Selv om man skal kigge langt efter forårets spirer, så blomstrer det op med nye særlige rådgivere på Christiansborg.

Hos Udlændinge- og Integrationsministeriet, har man valgt at bibeholde en gammel kending. Jens Christiansen, der tidligere har fungeret som særlig rådgiver for Kaare Dybvad Bek i først Indenrigs- og Boligministeriet og sidst i Udlændinge- og Integrationsministeriet, bliver nemlig genansat i sidstnævnte ministerium.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Hovedrolle i skandalesag

Inden Jens Christiansen blev ansat som særlig rådgiver for Kaare Dybvad Bek, har han drevet virksomheden Christiansen Solo og været direktør og partner i Advice. Advice blev under Christiansens ledelse stærk kritiseret for deres rolle i en smædekampagne, som Falck for en del år siden førte mod deres hollandske konkurrent Bios.

Bios havde nemlig vundet et milliardstort udbud over Falck i Region Syddanmark, hvilket brød Falcks monopol. Herefter gik Falck, med professionel hjælp fra Advice og Jens Christiansen i gang med en smædekampagne, der bevist forsøgte at skabe usikkerhed om Bios som arbejdsplads og leverandør. Dengang var Peter Goll direktør i Falck og ham og Jens Christiansen havde begge en fortid hos Socialdemokratiet. I fællesskab udarbejdede Peter Goll og Advice med Jens Christiansen ved roret en strategi, der havde til hensigt at underminerer den hollandske konkurrent.

Konkurrencestyrelsen vurderede dengang at Jens Christiansen og en kollega fra Advice havde oprettet en gruppe på Facebook, som havde til formål at miskreditere Bios. Jens Christiansen var også med til at arrangere en demonstration med Bios, og, ifølge Konkurrencestyrelsen, sprede historier om Bios til en bred række af journalister.

Det hele endte med at Bios gik konkurs, men undervejs i forløbet havde de klaget over Falcks kampagne mod dem til Konkurrencestyrelsen. Sagen endte med, at Falck i 2018 indgik et forlig på 152 millioner kroner. Pengene gik til Region Syddanmark, de hollandske ejere af Bios og konkursboet efter Bios i Danmark.

Redaktionen kan varmt anbefalede at læse mere om hele sagen her. 

Related Posts

Muslimsk gravplads åbner i Fredericia

Lasse Grenvald

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien

Marco Guldmann

Fra NB til DF: Man har ført en forfejlet udlændingepolitik

Lasse Grenvald

Dansk sag skal for menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg

Marco Guldmann

Film om iransk seriemorder helt suveræn ved Robert-uddelingen

Lasse Grenvald

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline