Nyheder

Traditionsklub åbner for kebab på stadion: Pia Kjærsgaard raser.

Foto: Nicolai Perjesi

Når AGF på torsdag får besøg af Vatanspor i den danske pokalturnering i fodbold, vil der for en stund blive serveret andet end svinekød på stadion. “Endnu et knæfald for islam”, mener Pia Kjærsgaard.

Tilbage i maj skrev vi her på siden om Osman Eroglu, der var flittig stadiongænger til AGF’s hjemmekampe på Ceres Park i Aarhus. Som muslim ærgrede det imidlertid Osman Eroglu, at der ikke blev serveret andet end pølser af svinekød på stadion, så han og familien følte sig nødsaget til at smugle egen mad med ind, hvis de ikke ville spise sig mætte i popcorn og chips.

Læs også: Efter pølsesnak på TV2: “Skrid ud af vores land”

Kommer Osman Eroglu på stadion på torsdag, kan han dog se frem til at kunne købe kebab af halalkød – om end det indtil videre blot er for en enkelt kamp.

Her kommer klubben Vatanspor fra Brabrand nemlig på besøg i pokalturneringen, og som en klub, der blev grundlagt i 1989 af en gruppe unge med tyrkisk baggrund og i dag primært har spillere med minoritetsbaggrund, serveres der muslimvenlig mad til holdets hjemmekampe. Noget, de altså nu har fået lov at tage med til Ceres Park, da Vatanspor er registreret som hjemmehold i torsdagens kamp.

Hvis der bliver solgt det, der plejer at blive solgt på Aarhus Stadion, så kan 90-95 procent af de tilskuere, der kommer, ikke spise det, fordi det højst sandsynligt er svinekød. Derfor vil vi sælge kebab eller köfte, siger Volkan Ceran, der er cheftræner for Vatanspor, til TV2 Østjylland, inden han uddyber, at oksekødet er halal.

Volkan Ceran, der i øvrigt selv er tidligere AGF-spiller, tøver ikke med at kalde kebaben for Danmarks bedste stadionkebab. Netop muligheden for at købe kebab på stadion er en tradition, Vatanspor har taget med fra deres egen hjemmebane ved Sødalskolen i Brabrand, hvor de til dagligt spiller i Jyllandsserien.

AGF ikke afvisende overfor kebab på stadion

Nyheden om den midlertidige stadionmenu falder i god jord hos Osmar Eroglu. Selvom han godt er klar over, at det ikke er noget, der kommer til at være permanent på Ceres Park, har initiativet fået ham til at indfinde sig på stadion på torsdag.

Nu ved jeg, at det er en engangsforestilling. Men det skal da udnyttes. Jeg tager ud og ser kampen med hele familien, fortæller Osman Eroglu, der selv tidligere har været sportschef i Vatanspor.

Også fra AGF’s side, er man positivt indstillet omkring den gastronomiske nyhed. Og selvom kommunikationschef Søren Højlund Carlsen forklarer, at det i første omkring kun er fordi, Vatanspor er registreret som hjemmehold, at de får lov at tage egne medboder med, så er han ikke afvisende overfor på længere sigt at udvide sortimentet af mad, der kan købes på stadion i Aarhus, til også at inkludere kebab.

Det kan også godt være, at vi gør det. Kebab er en tradition til Vatanspors hjemmekampe, men er ikke en tradition til vores hjemmekampe, og som sagt er det ikke noget, der har været synderligt stor efterspørgsel på. Så derfor er det ikke noget, vi har indtil videre, udtaler Søren Højlund Carlsen til TV2 Østjylland.

Deler vandene på sociale medier

Nyheden om Vatanspors kebabbod til pokalkampen på torsdag var ikke mange timer gammel, før den affødte de første reaktioner på sociale medier. Således var tidligere formand for Folketinget og nuværende folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard ude med en skarp kritik af, hvad hun kalder endnu et knæfald for islam.

I et opslag på Facebook, ledsaget af et billede hvor hun står og kæler med en lille gris, skriver hun blandt andet:

Hvornår indledes kampene med en islamisk velsignelse gennem stadionhøjtalerne fra en imam? Og vil de acceptere en kvindelig dommer? Jeg siger det bare: Det er den fremtid, vi ser ind i. Endnu et knæfald overfor Islamisterne og en styrkelse af parallelsamfundene. Naivt – og trist!

Mere roligt tager finansmanden Lars Sejer Christensen det. Et et modsvar til Pia Kjærsgaards Facebook-opslag udtrykker han på samme medie, at han ikke kan se grunden til at blive forarget over, at et tyrkisk fodboldhold gerne vil kunne servere mad, som deres fans kan spise.

Kebab er i øvrigt mere en del af en global madkultur end det er et brækjern for islamistisk fundamentalisme. Jeg nød selv en kebab så sent som i lørdags, uden jeg af den grund opfatter mig selv som konvertit. Den smagte dejligt, kan jeg oplyse, afslutter Lars Sejer Christensen sit opslag.

Skulle Vatanspor mod alle odds slå AGF i torsdagens pokalkamp, går de videre til næste runde i pokalturneringen med udsigt til at møde endnu et hold fra de øverste danske fodboldrækker. Og skulle hjemmebanen endnu engang flytte til modstanderholdets større stadion, flytter kebabvognen om muligt med.

Under alle omsstændigheder vil pokalkampen mod AGF være en stor oplevelse for Vatanspor, og selvom de ikke regner med at have en chance på grønsværen, skal kampen ifølge cheftræneren nydes i fulde drag.

Det er en stor begivenhed for os. Vi spiller jo normalt i Jyllandsserien, så at vi skal møde et Superliga-hold – og det så er Byens hold AGF – det er jo stort for os og for lokalområdet. Om vi har en chance? Det ærlige svar er nej. men man skal heller aldrig sige “aldrig”, afslutter Volkan Ceran.

Kampen på Ceres Park fløjtes i gang på torsdag klokken 18.30.

Related Posts

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

Kom til foredrag om det iranske kvindeoprørs poesi

Lasse Grenvald

FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline