Nyheder

Tribuneafsnit lukket til Danmarks kamp på grund af racisme

Efter en tidligere racismeepisode skal tribuneafsnit til aftenens kamp mellem Kroatien og Danmark stå tomt – kun beklædt med antiracistisk banner.

Når de danske herrer på fodboldlandsholdet i aften løber på banen til Nations League-braget på udebane mod Kroatien i Zagreb, bliver det til et mindre lydinferno, end man kunne frygte på Stadion Maksimir.

De kroatiske viceverdensmestre er nemlig blevet straffet for en racismeepisode ved en kamp mod Frankrig i samme Nations League-pulje, hvilket betyder at et af tribuneafsnittene på stadion skal stå tomt – kun prydet af et banner med tekster “#NoToRacism” (nej til racisme, red.).

Dommen kom fra Det Europæiske Fodboldforbund UEFA tilbage i juni måned, men kommer først i effekt nu ved førstkommende, betydende hjemmekamp for det kroatiske landshold.

Det kroatiske fodboldforbund forsøgte at appellere afgørelsen, men den appel blev afvist, hvorfor tribuneafsnittet, med plads til 3000 tilskuere, altså skal stå tomt i aften.

Kampen i Zagreb begynder kl. 20.45 og har stor betydning for begge hold, der kæmper om førstepladsen i Nations League A, gruppe 1.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline