Nyheder

Tysk mindretal i Sønderjylland vil have Ombudsmanden til at undersøge forhold om ophold i Danmark

Det tyske mindretal, vil have Folketingets Ombudsmand til at undersøge Styrelsen for International rekruttering og integration.

Tidligere på ugen skrev vi om, at regeringen har planer om at sænke bankgarantien i forbindelse med ægtefællesammenføring, så den falder fra 100.000 kr. til 50.000 kr.

Men for et tysk mindretal i Sønderjylland oplever mange, især unge, at Styrelsen for International rekruttering og integration (Siri), stiller meget høje økonomiske krav, for at unge kan gå på dansk efterskole.

Mindretallet oplever således, at tyske unge, der gerne vil gå på mindretallets efterskole i Tinglev, bliver mødt af krav om, der skal stilles økonomisk sikkerhed for deres ophold i Danmark. Det er ikke unormalt, at der stilles krav om en bankgaranti på 10.000 euro og helt op til 28.000 euro.

Vi har fået Siri’s ord for, at kravene ikke er lovlige, og det er derfor, vi nu beder Ombudsmanden om at gå ind i siger, fortæller Harro Hallmann, fra det tyske mindretal.

Siri oplyser, at der ikke er et generelt krav om, at efterskoleelver skal stille med en stor økonomisk bankgaranti.

Vi er selvfølgelig kede af, hvis nogen har haft en dårlig oplevelse. Det er dog ikke et billede, som vi generelt kan genkende, siger en repræsentant fra Siri.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline