Nyheder

Udlændinge- og Integrationsministeren: Nye tiltag skal på bordet

Kaare Dybvad Bek deltager i dag i en konference omkring grænseforvaltningen i Grækenland. Her vil han opfordre til nye fælleseuropæiske løsninger

På dagens konference omkring grænseforvaltningen i Grækenland, skal der diskuteres om håndteringen af et øget pres fra irregulære migranter, som sidste år var på sit højeste antal i mange år. Sidste år krydsede 330.000 irregulære flygtninge nemlig EU’s yderste grænser. Samtidig var der stigning i antallet af asylansøgere, der i EU, sidste år, lød på 924.000 asylansøgninger. Det tal er ikke set højere siden migrationskrisen i 2015-16.

Konferencen gæstes af en lang række ministre fra øvrige EU-lande, samt EU-Kommissionens vicepræsident Magaritis Schinas og flygtningekommissær Ylva Johannsson.

Inden konferencen udtaler udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), følgende i en pressemeddelelse:

Der er de seneste år blevet gjort meget for at styrke kontrollen med de ydre grænser, og det bakker vi op fra dansk side. Men vi er langt fra i mål. Der er behov for yderligere tiltag for at sikre kontrol med EU’s ydre grænser – særligt set i lyset af den store stigning i antallet af irregulære migranter, som vi oplevede sidste år. Det er mit budskab på konferencen i Grækenland.

Ministeren giver også udtryk for, at regeringen ønsker fysiske barierer, der skal forhindre flygtninge i at krydse grænserne til EU, ligesom han også ligger op til grundlæggende forandringer i asylsystemet:

Regeringen og jeg er blandt fortalerne i EU for, at EU-budgettet skal kunne hjælpe lande under pres med f.eks. fysiske barrierer. Og jeg fornemmer heldigvis, at der er bevægelse i retning af større åbenhed overfor det ønske.

Samtidig skal vi ikke være naive og tro, at vi kan løse det hele med yderligere tiltag ved EU’s ydre grænser. Der er behov for grundlæggende forandringer af asylsystemet, hvor vi f.eks. gennem partnerskaber med lande uden for EU fjerner incitamentet til at betale kyniske menneskesmuglere for at komme til Europa. Her oplever jeg heldigvis også, at der sker en bevægelse.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline