Nyheder

Udlændingestyrelsen lægger op til at flere syriske flygtninge kan hjemsendes

Ifølge Udlændingestyrelse er situationen i de syriske regioner Latakia og Tartus så forbedrede, at flygtninge ikke bør kunne tildeles asyl på baggrund af sikkerhedssituationen i de to regioner.

Fredag den 17. marts skal Flygtningenævnet tage stilling til to prøvesager, der kan afgøre fremtiden for flere syriske flygtninge. Får nævnet medhold i sagerne, kan flere syriske flygtninge nemlig miste retten til asyl i Danmark.

Hos Udlændingestyrelsen er man ikke i tvivl om, at forholdene i de to regioner er forbedret i en sådan grad, at de ikke kan opfattes som værende i en krigssituation. Det fortæller Henrik Thomassen, der er vicedirektør i Udlændingestyrelsen, til Jyllands-Posten:

Sikkerhedssituationen i Syrien varierer fra region til region, og for eksempel Damaskus er ikke i en krigssituation, siger han og fortsætter:

Det er på nuværende tidspunkt også styrelsens vurdering, at situationen i Latakia og Tartus generelt ikke i sig selv kan føre til, at personer derfra skal meddeles asyl.

Men selv om Udlændingestyrelsen er sikker i sin sag, er det dog Flygtningenævnet, der udstrækker den endelige linje og derfor er deres stillingtagen den 17. marts afgørende for den endelige vurdering. For hvis Flygtningenævnet giver Udlændingestyrelsen medhold i deres vurdering, kan det være ensbetydende med, at en stor gruppe syriske flygtninge får inddraget deres opholdstilladelse i Danmark.

Dybt bekymrende

Helene Liliendahl Brydensholt, der er udlændinge- og integrationsordfører for Alternativet, kalder på Facebook udmeldingen for dybt bekymrende. Af opslaget fremgår det også, at Alternativet har kaldt udenrigsministeren i samråd, ligesom der er indsendt et forslag til en folketingsbeslutning om, at Danmark ikke skal kunne inddrage opholdstilladelser, når tvangsudsendelser ikke kan gennemføres, som det er tilfældet med syriske flygtninge.

Related Posts

Beslutningsforslag: Forbyd stormoskéer i Danmark

Lasse Grenvald

Endnu en grotesk sag: Ramesh udvist, fordi han tjener for meget

Lasse Grenvald

Lagde du mærke til det? I går var det særlig mærkedag for første gang nogensinde

Lasse Grenvald

Ny rapport om situationen i Iran: Børn ned til 12 år bliver udsat for tæsk, voldtægt og elektrisk stød

Marco Guldmann

“Jeg ved ikke, om de kommer til at gå på motorvejene. Men de kommer”

Lasse Grenvald

EU-kommissær med klar afvisning af Rwanda-model

Marco Guldmann

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline