Integration Nyheder

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Både De Konservative og Radikale Venstre ønsker nu at se på reglerne, så studerende ikke trues med udsendelse, hvis de fravælger ufaglært arbejde.

Vi kunne i går fortælle om søskendeparret Dima og Hassan Alouch, der risikerede at blive sendt til Syrien, fordi de havde valgt at tage længerevarende universitetsuddannelser frem for ufaglært arbejde, hvilket ikke opfylder beskæftigelseskravet for fortsat at kunne blive i Danmark ni år efter, de flygtede hertil med deres familie.

Allerede samme aften kunne de to studerende dog finde opmuntring i det faktum, at flere politikere nu ønsker at kigge nærmere på reglerne for ophold, således at man ikke straffer personer, som uddanner sig – især ikke på uddannelser til fag, der i høj grad mangler arbejdskraft i Danmark, herunder servicefagene.

Læs også: FOA bifalder ny IGU-aftale, men har et ønske til fremtiden

Tidligere på ugen udtrykte den lokalt valgte folketingspolitiker fra De Konservative, Per Larsen, at han ville tage dilemmaet op med sin folketingsgruppe, uden han dog for nuværende kunne love, at det ville føre til en lovændring.

Nu kan Dima og Hassan så finde støtte i deres sag fra endnu en folketingspolitiker, nemlig De Radikales Christian Friis Bach, partiets integrationsordfører. Han er ligesom Per Larsen nordjyskvalg folketingsmedlem, og over for TV 2 Nord udtrykker han bekymring over, at unge mennesker, der vil Danmark og ønsker at uddanne sig, skal straffes for det.

De unge mennesker, som er her, og som uddanner sig i noget, vi har så hårdt brug for i Danmark, skal have lov til at blive. De skal have lov at have en permanent opholdstilladelse, udtaler den radikale politiker.

Han slår dernæst fast, at Radikale Venstre er klar til at kæmpe for, at personer som Dima og Hassan kan få lov at blive i landet til trods for, at de ikke opfylder kravene for at få eprmanent opholdstilladelse, der blandt andet foreskriver, at man skal har boet mindst otte år i Danmark og have haft fuldtidsarbejde mindst 30 timer om ugen i tre og et halvt år.

Det her er en hjertesag for os. Vi har kæmpet for Dima, hendes børn, hendes familie og hendes bror, som jeg kender. De skal have lov at blive, og det håber jeg, regeringen vil lytte til og gøre noget ved, lyder opfordringen fra Christian Friis Bach til TV 2 Nord.

Både Dima Alouch på 27 år og hendes bror Hassan Alouch på 26 bor til daglig i Hjørring i Nordjylland med deres familie mens de er ved at uddanne sig til henholdsvis læge og arkitekt ved Aalborg Universitet. Hassan har desuden, ved siden ag studierne, et arbejde som vikar i hjemmeplejen.

Du kan læse mere om søskendeparret og deres usikre situation herunder.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline