Nyheder

Ukrainske flygtninge får mulighed for sundhedshjælp

Fra den 13. april vil det være muligt for ukrainske flygtninge, der har søgt om ophold i Danmark efter særloven, at modtage sundhedsmæssige ydelser, mens deres sag behandles.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har i dag udstedt en bekendtgørelse, der gør det muligt for ukrainere, der har søgt om midlertidig opholdstilladelse i Danmark som følge af den russiske invasion, at få adgang til det danske sygehusvæsen på lige fod med folk med fast bopæl i Danmark.

Dette inkluderer blandt andet muligheden for at få udstedt et gult sygesikringskort samt at have adgang til nødvendige sundhedsmæssige ydelser uanset, om det er på et privat, kommunalt eller på et asylindkvarteringssted – vel at mærke med virkning selv mens deres ansøgning om midlertidigt ophold er under behandling.

I en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet udtaler sundhedsministeren:

Vi står i en særlig situation, hvor en lang række fordrevne fra Ukraine venter på at få midlertidig opholdstilladelse i Danmark. Der er behov for at sikre, at de får de nødvendige sundhedsmæssige ydelser for eksempel behandling for kroniske sygdomme og smertelindrende tilbud i perioden, indtil de opnår midlertidig opholdstilladelse. Derfor udvider vi nu retten til nødvendige sundhedsmæssige ydelser, siger Magnus Heunicke.

Når bekendtgørelsen træder i kraft den 13. april gør det en ende på en situation, der indtil videre blot har givet flygtningene fra Ukraine ret til akut eller nødvendig behandling.

Fremover vil der heller ikke være forskel på, om man som ukrainsk flygtning er privat eller offentligt indkvarteret – der vil fra onsdag være lige muligheder for sundhedshjælp for alle uanset indkvartering.

Related Posts

Kan løse racismeproblem på få måneder

Marco Guldmann

Taliban anklaget for at begå forbrydelser mod menneskeheden i ny rapport

Lasse Grenvald

EU-landenes fælles indsats mod migrantstrømme har lidt skibbrud: Nu truer parlamentsvalget

Lasse Grenvald

Tager imod rekordmange migranter

Marco Guldmann

Anonymiserede jobansøgninger skal være med til at gøre op med etnisk diskrimination

Marco Guldmann

Nu træder EU-udvalg til: Få så den dreng hjem

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline