Nyheder

Vil hæve straffen for menneskesmuglere

Straffen for menneskesmuglere, som har ansvar for grænsekrydsninger, der koster mennesker livet, skal have hævet strafferammen, mener Italiens premierminister.

I slutningen af februar mistede 72 migranter livet, efter at have forsøgt at krydse middelhavet i et forsøg på at nå frem til den syditalienske region Calabrien. Ulykken skete få dage efter, at den italienske højrefløjsregering, havde vedtaget en ny lov omkring redning af migranter. Ifølge den nye lov, må man kun iværksætte én redningsaktion til havs ad gangen. Tidligere var den muligt for humanitære organisationer at udføre flere redningsaktioner over flere dage, men det er nu slut. Lovændringen er sket som et led i en politisk retning, der begrænser migrantstrømmene til Italien.

Og nu kan en ny lov meget vel være på vej. Denne gang drejer det sig om de menneskesmuglere, som bærer ansvaret for grænsekrydsningerne, hvor menneskeliv går tabt. Ifølge Reuters, vil Italiens premierminister, Giorgia Meloni, nemlig hæve straffen for menneskesmugling, hvor menneskeliv går tabt, til op mod 30 års fængsel. Det sker i forbindelse at premierministeren besøgte byen Cutro, der ligger tæt på området hvor de mange migranter for få uger siden mistede livet.

Vores opgave er at finde løsninger til problemet, og den bedste måde at ære disse ofre er at gøre hvad vi kan, for at sådan en tragedie ikke gentager sig, siger Giogia Meloni til Reuters.

Ifølge samme medie, har den italienske kystvagt modtaget kritik for sin ageren i forbindelse med ulykken og for ikke at yde hjælp inden ulykken skete.

Related Posts

Ny streamingtjeneste er kræs for gyserfans

Lasse Grenvald

Mød fremtidens iværksættere ved Danish Entrepreneurship Festival

Marco Guldmann

App hjælper dig med at spare penge på julegaverne!

Marco Guldmann

Efter flere “episoder” får Kærshovedgård nu ny leder

Lasse Grenvald

Udsat for racisme efter diskussion med Messi

Lasse Grenvald

Gik til valg på at stoppe indvandring: Nu er hans parti landets største

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline