Nyheder

Vil ikke dæmpe reglerne for international rekruttering

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, vil ikke åbne op for mere udenlandsk arbejdskraft.

Der er et stigende behov for arbejdskraft i Danmark og ledigheden ligger for nuværende på et meget lavt niveau. Det har fået flere, bl.a. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og Dansk Erhverv, til at finde løsningen på problemet, ved at at hente udenlandsk arbejdskraft. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 42 procent af danske industrivirksomheder manglede arbejdskraft sidste. Og ifølge Dansk Erhverv, skal vi handle på problemet nu, hvis ikke vi om 10 år skal mangle op mod 130.000 medarbejdere i de danske virksomheder.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen er enig i, arbejdskraft fra udlandet kan være en del af løsningen, men hun er også bekymret for sammenhængskraften, hvis en arbejdsplads tager mange medarbejder fra et afrikansk land. ”Antallet betyder noget for Socialdemokratiet”, siger hun til Politiken.

Ifølge Ane Halsboe-Jørgensen hænger udlændinge- og beskæftigelsespolitik uløseligt sammen. Og selvom hen anerkender, at reglerne måske ikke er smidige nok, som det lige nu er tilfældet, så er hun ikke klar til at ”åbne en ladeport for udenlandsk arbejdskraft her i landet”. I stedet appellerer hun til, at man husker balancerne, og at det er vigtigst, at Danmark kan hænge sammen.

Beskæftigelsesministeren mener i stedet, at løsningen skal findes blandt de unge danskere, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, men som ministeren vil have til at afhjælpe efterspørgslen på arbejdskraft.

Related Posts

Den ukrainske særlov forlænges til 2025

Lasse Grenvald

Katastrofen i Libyen bliver større dag for dag

Marco Guldmann

Udvisningstruede søskende får opbakning fra endnu en folketingspolitiker

Lasse Grenvald

Indvier danskstøttede faciliteter for udsatte flygtninge i Rwanda

Marco Guldmann

Beskæftigelse kan være med til at forebygge negativ social kontrol

Marco Guldmann

Søskendepar studerer til arkitekt og læge: Nu kan de udsendes til Syrien, fordi de ikke er i arbejde

Lasse Grenvald

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Decline